HBWEB • BLOG • HBWEB • BLOG • HBWEB • BLOG • HBWEB
www.pcnetsol.com
www.hbweb.hu
HBWEB CÍMLAP » 
BLOG CÍMLAP » 

BLOG.HBWEB.HU
2011. február 4. 

Rettegés, halálfélelem minden kilométeren: Volánbusz!

   Így szólt a paródiája a Volánbusz nyolcvanas években sugárzott reklám-dalának. A cím lehet, hogy elsőre kicsit erős, de ha 2011. február 4-én, 18:15-kor valaki rossz szándékkal elkötötte volna az Újpest-Városkapuról Mogyoródra induló KFS-816-as rendszámú autóbuszt, utasokkal és helytelen vezetéssel az 1997-es örs vezér téri trolibuszos eset mintájára falnak csapja az autóbuszt... Belegondolni is borzalom. 
Jöjjön hát a történet: 

A Volánbusz Zrt. KFS-816-os forgalmi rendszámú autóbuszát 18:15-kor vezető alkalmazottja úgy érezte, hogy a fényképezéssel súlyosan sérültek vélt jogai. Utasok számára megnyitott területen...



   A kép az utasok felszállítása közben készült, utasok számára megnyitott, önkormányzati tulajdonú közterületen. Jól látható, hogy sem a HBweb-en megjelent képen, sem az eredetin nem lehet azonosítani kártékony célzattal a járművezető „arcmását”. Indulása után megállt a 196A busz mellett és járó motorú, utasokkal tele autóbuszáról leszállt. Valamit kérdezett BKV-s kollegájától, majd odajött hozzám. Először „udvariasan faggatott”, azaz számonkért. Közöltem vele a HBweb címét és azt, hogy nyugodjon meg, semmiféle negatív célzat nem vezérelt a kép elkészítésében. Meg is mutattam neki a képet, amivel már lényegesen nagyobb jóindulatról tettem tanúbizonyságot, mint azt a helyzet indokolta volna részemről. 

   Ő törvényre hivatkozott (hogy melyikre, azt nem árulta el – valószínűleg lövése sem volt arról, amit beszélt) én pedig megkérdeztem, hogy ismeri-e a PTK. „utcakép-részlet” c. fogalmát. Közölte, hogy őt ez nem érdekli. Én pedig megkértem, hogy akkor fáradjon vissza a szolgálati helyére (szó szerint így mondtam!) és hagyjon békén, ha Hazánk törvényeit és rendeleteit nem érzi magára nézve kötelezőnek. Háromszor is „további jó munkát” kívántam neki, udvariasan nyomatékot adva, hogy szálljon le rólam. 
   Visszatért a buszához, amelyet e közben utasaival !!! simán el is indíthatott volna bárki rossz szándékkal, de még odaszólt a BKV-s kollegájának, hogy: „áh, csak egy hülye kis buzi”. 

Namármost!
   A hülye ellen nincs kifogásom, hisz aki nem hülye, az színtelen és élettelen. Kis: a 110 kilómmal?
   Buzi: ez önmagában súlyos tárgyi tévedés, de nem tudhatja. Az értékrendemben ez súlyos sértésnek számít. Nem adtam okot arra, hogy akár szemtől szembe, akár a hátam mögött sértegessen. Ha úgy érzi, hogy a munkája, vagy családja körében felgyülemlett feszültségét munkaidején kívül nem tudja levezetni, akkor javaslom, hogy keressen olyan munkakört, ahol nem kell emberekkel kommunikálnia. 

   Az esetet a Volánbusz panszbejelentő telefonszámán (0680 252-525) 18:20-kor bejelentettem, várom a kenyéradója magyarázatát. Elvégre magáról megfeledkezett (és súlyos balesetveszélyt is előidéző) munkatársa a Volánbusz Zrt. nevében jár el minden gesztusával. 

   Nem álszentkedek. Jómagam szintén a közlekedésben töltöm a munkaidőmet. Ugyan nem forog alattam a kerék, de a folyamatos szervezkedés, gyenge képességű és méggyengébb munkakedvű kollegákkal helyrehozni forgalmi- és egyéb zavarokat, higgyétek el, nem egyszerű. Utas is bejöhet hozzám, időnként nem válogatják meg a stílusukat. Isten látja lelkem, nem fordult még elő, hogy akárcsak felemelem a hangom velük szemben. Pedig lett volna már rá alkalmam bőven. Neveltetés és viselkedés kérdése az egész.

   Jut eszembe: a fő ellenérve az volt, hogy nem szerette volna, hogy az ő képe (amely nem is látszik) megjelenjen valahol. 
Viselkedésével sikerült kiharcolnia, hogy a kis közös történetünket az Internet közönsége és munkáltatója egyaránt megismerheti. 
Kiharcolta. 
Ő akarta...



E-mail
Közreműködésed és megtisztelő figyelmed köszönöm!
HBweb.hu | balint.cyberhungary.net
Az oldalt Hajtó Bálint készítette
© 2011 • HBweb.hu || balint.cyberhungary.net || PCNetsol.com